Релакс и Почивка в Поцуоли – Южна Италия!
Почивка в Италия лято 2018

Почивка в Южна Италия

Поцуоли е прекрасно градче-пристанище, построено на брега на едноименния залив в Южна Италия.

В днешно време Поцуоли има статута на провинциално градче, в което на всяка крачка пътешественикът се натъква на стари къщи, малки площадчета с мостове и високи огради на имения. Местенцето представлява истинско райско кътче за летуващите, тъй като в целия район няма абсолютно никакви промишлени зони. Златистите плажове на Поцуоли се мият от кристално чисто вода, огряна от ласкавото слънце на Южна Италия.

Названието на градчето идва от италианското “pozzi”, което в превод означава “прясна вода”. Такава в района има в изобилие. В древността селището носело друго име, което му било дадено от гърците – Дикерархия или “Справедливият град”. В онези времена градът представлявал важен търговски център, но разпадането на Римската империя способствало за преселението на многобройна част от населението в намиращия се наблизо Неапол.

Градчето Поцуоли е известно със своите минерални извори, които предлагат прекрасни здравословни терапии с минерална вода, лечебни пари и кал. Десетки хиляди жители на цяла Италия, както и много туристи, ежегодно посещават двата спа-центъра в града – Поцуоли и Анян. Водата от термалните източници с примеси от алкални смеси и сяра благотворно въздейства на възпаленията на органите, дишането и ендокринната система.

Тесните улички на малките кварталчета често са безлюдни, поради което ще останете с впечатлението, че се намирате в най-спокойното градче на света. Трудно е да се повярва, че в този район някога е имало много сериозна сеизмична активност.

Една от най-големите атракции на Поцуоли е намиращият се само на 3 км от него вулкан Солфатара. Вулканът се счита за действащ, въпреки че през последните 2000 години неговата активност се заключва в изпускането на серни газове и водна пара.

Ако желаете да прекарате своята почивка на екзотично място, което е съхранило автентичния дух на Италия от отминалите векове, Поцуоли е идеалният избор за вас. Многобройните архитектурни забележителности и прекрасните плажове ще предложат много възможности за пълноценно прекарване на времето. Всеки, който е посетил Поцуоли си тръгва с прекрасни спомени и желае да се завърне отново в това невероятно градче.

Ако желаете да прекарате незабравима почивка в южна Италия с Нас кликнете ТУК, за да научите повече за нашата оферта.

За Автора

client-photo-1
Неси Травел

Коментари

Вашият коментар