3 от Най-Евтините Градове за Екскурзия в Европа
Екскурзия-в-Лисабон-Португалия


Ако често се заглеждате по атласите, искате да се докоснете до атмосферата на древните цивилизации, като посетите Акропола в Атина или да пиете бира за 2,50 лв. в центъра на Португалия, предлагаме ви 3 дестинации, които си струва да посетите и едновременно да не похарчите месечната си заплата.

1. Лисабон, Португалия – Това е градът на трамваите, съкровищата и хълмовете. Тъй като Лисабон е разположен върху хълмове, няколко „асансьора“, които всъщност представляват въжена железница, качват посетителите нагоре до специални места с панорамни гледки, наречени „мирадоурос“. Не на последно място е и позитивът, че в Лисабон можете да си поръчате бира срещу 2,50 лв. Дневният ви разход с хотел, храна и транспорт възлиза на средно 87 лв.

2. Атина, Гърция – Гръцката столица винаги е бил един от най-изгодните градове, в които да направите екскурзията си. Страната държи достъпността на обществените и хотелски услуги, като може да намерите прилична стая за около 20 лв., а общият ви разход в града, включително транспорт и обекти, ще е около 85 лв. на ден. Градът е наречен на гръцката богиня, пазителка на мястото. Атина събира над 148 театри, а Акрополът привлича около 10 млн. туристи годишно.

3. Тенерифе, Испания – Канарските острови са желана дестинация, заради топлото време и красивите плажове. Остров Тенерифе е най-популярният остров, на чиято територия има множество англоговорящи. Интерес за туристите представлява и вулканът Тейде, карнавалът в Санта Крус, интересната архитектура архитектура и местата за отдих. Може да се настаните в хотел за около 26 лв. на ден, но пък атракционите и разходите за храна и транспорт понижават дневния ви харч на средно 80 лв.

източник: в.Труд

За Автора

client-photo-1
Неси Травел

Коментари

Вашият коментар