Пилоти Разкриха Защо трябва да вдигаме завесите в Самолета

Моля повдигне завесите на прозорците по време на излитане и кацане“. Този призив е нещо обичайно, но не всички пътници са наясно защо това е важно за сигурността в самолета, пише сайтът moya-planeta.ru. Служители по сигурността на въздухоплаването и пилоти разказаха на потребителите на услугата Quora как при авария екипажът има само 90 секунди, за да евакуира самолета. За да стане това възможно, е необходимо да се помисли за всички детайли, пише The Independent.
На първо място, разбира се, в случай на извънредна ситуация повдигнатата щора ще позволи на екипажа отвори прозореца, за да види по-добре какво се случва отвън и да вземе съответното решение.
На второ място, отворените прозорци позволяват на спасителните работници, които са отвън, да видят какво се случва в обшивката на кабината.
На трето място, в полза може да бъде и любопитството на пътниците: те могат да бъдат първите, които виждат нещо важно, което се пренебрегва от членовете на екипажа. Има случаи (за щастие редки), когато техническите проблеми със самолета, са съобщени от пътниците, които гледат двигателите или крилата.
Друга важна причина: очите ви трябва да свикнат със светлината, за да преминете на външно осветление, за което няма време в случай на извънредна ситуация.
И накрая, при удар пластмасовата завеса може да се счупи и да нарани пътниците. В същото време няма смисъл да се тревожите за целостта на прозореца – стъклото в самолета е много усилено.

Източник: БЛИЦ

За Автора

client-photo-1
Неси Травел

Коментари

Вашият коментар