Навагио – Съвършеният Плаж, в които ще се Влюбите

Изумрудено сини води, златиста плажна ивица, спокоен залив, обграден от живописни скали, липса на тълпи туристи, тъй като няма път по суша, и нотка приключенски дух с останките от разбит кораб, пренасял контрабандна стока – какво повече ви трябва, за да си представите съвършения плаж? Ако въображението ви все пак се затруднява да нарисува тази картина, то на остров Закинтос можете да я видите на живо: това е Навагио, един от най-известните плажове не само в Гърция, но и в целия свят.

Разположен в западната част на популярния Йонийски остров, близо до селцето Анафотирия, този вълшебен плаж дълго е наричан от местните Свети Георги. През 1983 година обаче кораб, който пренася контрабандни цигари, се разбива в залива и е изхвърлен на брега от вълните. С годините пясъкът обгражда останките му от всички страни и сега изглежда, сякаш ръждясалият кораб е изникнал по магически начин насред плажа.
Този инцидент носи и новото име на местността – започват да я наричат Заливът на корабокрушенците. Така плажът вече е известен като Навагио (Navagio), а красотата му и необичайното „допълнение“ го превръщат в едно от най-сниманите места в Гърция.
Фактът, че до залива може да се стигне само по вода, допълва очарованието му: не се чуват автомобили, липсва обичайната за подобни известни места пренаселеност. (Освен ако не попаднете там в пика на туристическия сезон, затова ви съветваме да посетите мястото в по-спокойно време: пролетта или есента, когато пак си е топло и става за плаж.)
Как да не се влюбиш в този плаж, в тази направо млечно синя вода, в този удивителен пейзаж, в това райско спокойствие? Ние сме готови всеки момент да грабнем една плажна кърпа, бански и джапанки и да тръгнем натам! А вие?

Източник: pateshestvenik.com

За Автора

client-photo-1
Неси Травел

Коментари

Вашият коментар